Foodbagchef Ellen: "Onze twee lievelingsgerechten gebundeld in één: pizza en spaghetti bolognese. Dat kan niet anders dan een succes zijn, toch?"
Ingrediënten
½ gele ui
1 teentje knoflook
1 courgette
1 wortel
200 gr gemengd gehakt
200 gr tomatenpulp
2 pizzabodems
50 gr geraspte kaas
olijfolie
1 kl gedroogde rozemarijn
1 blaadje laurier
scheutje rode wijnazijn
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snipper de ui fijn. Pers de knoflook. Snijd de courgette in blokjes en rasp de wortel grof (of snijd in blokjes).
Bolognaisesaus: verhit een scheutje olijfolie in een ruime stoofpot en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur, tot de ui glazig is. Voeg de courgette en wortel toe en laat 5 min. meebakken. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak rul door met een vork of spatel in kleinere stukken te prakken. Bak het gehakt ongeveer 5 min. mee. Voeg tot slot de rozemarijn, laurier (zie tip), tomatenpulp en rode wijnazijn toe. Breng aan de kook en verlaag dan het vuur. Laat de saus nog 2 min. sudderen.
Haal de laurier uit de saus. Verdeel wat van de bolognaisesaus over de pizzabodem en bestrooi met geraspte kaas. Zet de pizza ongeveer 15 min. in de oven, tot de kaas goudbruin kleurt en de bodem krokant is.
Snijd de pizza in punten en tast toe. Smakelijk!
TIP: Of gebruik je eigen favoriete spaghettikruiden.