Pizza bianca met prei en spek met slaatje van rucola

30 MIN
2 personen
Pizza bianca met prei en spek met slaatje van rucola

Foodbagchef Isa: "Mijn collega's weten het: ik ben gek op prei. Het is een prachtige, elegante en veelzijdige groente. Zelfs op een pizza blijft prei overeind. Zeker in combinatie met spek en cheddarkaas. Geniet, dat heb ik ook gedaan tijdens het testen."

Ingrediënten

  • 2 stengels prei
  • 125 gr volle yoghurt
  • 50 gr geraspte cheddar
  • 100 gr gezouten spekblokjes
  • 2 pizzabodems
  • 50 gr rucola
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper
  • snuifje Italiaanse kruiden
  • scheutje witte wijnazijn

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de prei in dunne ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de prei 5-7 min. op middelhoog vuur, tot de prei zacht is. Kruid met zout en zwarte peper.
  3. Meng de yoghurt (zie tip) met de helft van de geraspte cheddar en Italiaanse kruiden (optioneel). Kruid met een snuifje zout en zwarte peper. Snijd het spek in reepjes (zie foto).
  4. Schik de pizzabodem op de bakplaat en smeer een laag van de yoghurtmengeling erop. Schik de prei en het spek erop. Werk af met de rest van de geraspte cheddar. Bak de pizza 10-15 min. in de oven, tot de kaas gesmolten en de bodem goudbruin is.
  5. Breng de rucola op smaak met een scheutje olijfolie, de witte wijnazijn, zout en zwarte peper.
  6. Schik wat salade op de pizza en snijd in punten. Smakelijk!
  7. TIP: De yoghurt geeft een fris tegengewicht bij het spek, deeg en de kaas.