Pittige zuurkoolstoemp

25 MIN
4 personen
Pittige zuurkoolstoemp

Voor wie houdt van echte winterkost, is deze pittige zuurkoolstoemp met rookworst erbij een echte aanrader.

Ingrediënten

  • 275 g rookworst, in schijfjes
  • 1 kg aardappel
  • 350 g zuurkool
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 el olijfolie
  • cayennepeper
  • zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  2. Fruit de knoflook aan in 1 eetlepel olijfolie. Doe er de tomatenblokjes en zuurkool bij. Roer om en laat 10 minuten sudderen op een laag vuur.
  3. Giet de aardappelen af. Meng er 3 eetlepels olijfolie door en stamp fijn tot een puree. Meng er de zuurkool door. Breng op smaak met cayennepeper en zout.
  4. Verwarm de rookworst zoals aangegeven op de verpakking.
  5. Serveer de stoemp met schijfjes rookworst.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 604.67 kcal
Koolhydraten 49.65 g
waarvan suikers 1.9 g
Vet 35.91 g
waarvan verzadigd 9.18 g
Proteïnen 17.9 g
Vezels 7.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin