Pittige zalmsteak met courgettes en aardappelwedges

30 MIN
2 personen
Pittige zalmsteak met courgettes en aardappelwedges

Een heerlijke eenvoudige maaltijd met een stukje pittige zalmsteak, schijfjes courgette en aardappelwedges. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 400 g aardappelen
  • 1 limoen
  • 10 g koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el chilivlokken
  • 1 courgette
  • 2 zalmfilet
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C. Was en snij de aardappelen in dikke frieten (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout. Zet 20 minuten in de oven, draai de frieten na 10 minuten om.
  2. Rasp de schil van de limoen. Hak de koriander fijn. Pers het teentje knoflook.
  3. Meng de zeste van de limoen, het sap van de limoen, de koriander, de knoflook en de chilivlokken (kies zelf hoe pikant je het wilt) en 1 eetlepel olijfolie in een kommetje. Kruid met peper en zout. Zet opzij.
  4. Snij de courgette in plakjes van 0,5 cm dik en besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie, kruid met peper en zout. Laat een grillpan warmen op het vuur en gril de courgetteplakjes (je kan ze ook in een gewone pan bakken).
  5. Bestrijk de zalmfilets met 1 eetlepel olijfolie, kruid met peper en zout en gril ze in de grillpan (of bak in een gewone pan), met de velkant eerst.
  6. Schik de aardappelen, gegrilde courgettes en zalm op een bord en sprenkel er de pikante dressing over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 831.3 kcal
Koolhydraten 41.5 g
waarvan suikers 8.85 g
Vet 55.97 g
waarvan verzadigd 9.64 g
Proteïnen 38.15 g
Vezels 8.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin