Pittige zalmsteak met courgettes en aardappelwedges

30 MIN
2 personen
Pittige zalmsteak met courgettes en aardappelwedges

Een heerlijke eenvoudige maaltijd met een stukje pittige zalmsteak, schijfjes courgette en aardappelwedges. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • ½ limoen
  • 10 g koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 courgette
  • 2 zalmfilet
  • 4 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C. Was en snij de aardappelen in dikke frieten (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, peper en zout. Zet 20 minuten in de oven, draai de frieten na 10 minuten om.
  2. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Snij de koriander fijn. Pers de knoflook.
  3. Meng de zeste van de limoen, het sap van de limoen, de koriander, de knoflook, de chilivlokken (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en de extra vierge olijfolie in een kommetje. Kruid met peper en zout. Zet opzij.
  4. Snij de courgette in plakjes van 0,5 cm dik en besprenkel ze met 1 /4de van de olijfolie, kruid met peper en zout. Laat een grillpan warmen op het vuur en gril de courgetteplakjes (je kan ze ook in een gewone pan bakken).
  5. Bestrijk de zalmfilets met de rest van de olijfolie, kruid met peper en zout en gril ze in de grillpan (of bak in een gewone pan), met de velkant eerst.
  6. Schik de aardappelwedges, gegrilde courgettes en zalm op een bord en sprenkel er de pittige dressing over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 897.63 kcal
Koolhydraten 44.8 g
waarvan suikers 8.47 g
Vet 62.12 g
waarvan verzadigd 10.5 g
Proteïnen 38.05 g
Vezels 8.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin