Pittig varkensvlees met broccolicouscous

25 MIN
2 personen
Pittig varkensvlees met broccolicouscous

Een echt fusiongerecht met smaken uit het Midden-Oosten, deze pittige varkenskoteletten met broccoli, couscous en hazelnoten.

Ingrediënten

  • ¾ broccoli
  • ½ appel
  • 30 g hazelnoten
  • 1 kl harissa
  • ½ potje magere yoghurt
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 2 varkenskoteletten
  • 30 g rozijnen
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de broccoli in kleine roosjes. Rasp de appel (je mag de schil eraan laten). Hak de hazelnoten grof. Meng de helft van de harissa met de yoghurt (voeg minder toe als je niet van pittig houdt). Kruid met peper en zout.
  2. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  3. Dep de varkenskoteletten droog met keukenpapier. Meng de olijfolie met de rest van de harissa en een snuf peper en zout. Bestrijk de varkenskoteletten hiermee.
  4. Verhit een pan en bak de varkenskoteletten 4 minuten aan elke kant. Als je de varkenskoteletten draait, voeg je de broccoliroosjes toe en zet je een deksel op de pan. Laat 4 minuten verder garen.
  5. Schep de brocolli uit de pan. Roer de broccoli, rozijnen en geraspte appel door de couscous. Snij de varkenskoteletten van het been en snij in plakjes.
  6. Serveer de broccolicouscous met de plakjes varkenskotelet, gehakte hazelnoten en het harissa-yoghurtsausje.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 900.47 kcal
Koolhydraten 72.23 g
waarvan suikers 22.85 g
Vet 42.84 g
waarvan verzadigd 11.87 g
Proteïnen 52.42 g
Vezels 12.81 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin