Pittig varkensvlees met broccolicouscous

25 MIN
2 personen
Pittig varkensvlees met broccolicouscous

Een echt fusiongerecht met smaken uit het Midden-Oosten, deze pittige varkenslapjes met broccoli, couscous en hazelnoten.

Ingrediënten

  • ¾ broccoli
  • ½ appel
  • 30 g hazelnoten
  • 1 kl harissa
  • ½ potje magere yoghurt
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 2 varkenslapje
  • 30 g rozijnen
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de broccoli in kleine roosjes. Rasp de appel (je mag de schil eraan laten). Hak de hazelnoten grof. Meng de helft van de harissa (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) met de aangegeven hoeveelheid yoghurt. Kruid met peper en zout.
  2. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de groentebouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  3. Dep de varkenslapjes droog met keukenpapier. Meng de olijfolie met de rest van de harissa en een snuf peper en zout. Bestrijk de varkenslapje hiermee.
  4. Verhit een pan en bak de varkenslapjes 3-4 minuten aan elke kant. Wanneer je de varkenslapjes draait, voeg je de broccoliroosjes en per persoon 2 eetlepels water toe. Zet een deksel op de pan en laat 4 minuten verder garen.
  5. Schep de broccoli uit de pan. Roer de broccoli, rozijnen en geraspte appel door de couscous. Snij de varkenslapjes in reepjes.
  6. Serveer de broccolicouscous met de reepjes varkensvlees, gehakte hazelnoten en het harissa-yoghurtsausje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 708.77 kcal
Koolhydraten 70.85 g
waarvan suikers 21.49 g
Vet 23.04 g
waarvan verzadigd 3.44 g
Proteïnen 49.68 g
Vezels 12.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin