Pittige scampi's met broccolipuree

15 MIN
2 personen
Pittige scampi's met broccolipuree

Een lichte koolhydraatarme maaltijd die barst van smaak: smeuïge broccolipuree met daarbij pittige scampi's. In slechts 15 minuten zet je dit originele fusion gerecht op tafel. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 scampi's
  • 20 g gember
  • 2 lente-uitjes
  • 1 kl chilivlokken
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, maatbeker, rasp, kookpot en een pan klaar.
  2. Snij de broccoli in roosjes. 'Schil' het buitenste laagje van de steel van de broccoli en snij ook in blokjes. Los de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon op in 150 milliliter water per persoon. Pers de knoflook.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en voeg de broccoli en de helft van de knoflook toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de bouillon toe. Laat 8 minuten pruttelen onder deksel tot de broccoli gaar is. Roer af en toe om.
  4. Dep de scampi's droog met keukenpapier. Schil en rasp de gember. Snij de lente-ui in ringen, hou het witte en groene deel gescheiden. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de rest van de knoflook, het witte gedeelte van de lente-ui, de scampi's, de gember en de chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Roerbak 4 minuten tot de scampi's gaar zijn. Kruid met peper en zout.
  5. Giet het overtollige vocht af van de broccoli, pureer met een staafmixer en roer er de geraspte harde kaas door. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de broccolipuree met de gebakken scampi's erbovenop en werk af met het groen van de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 390.88 kcal
Koolhydraten 10.8 g
waarvan suikers 5.65 g
Vet 21.27 g
waarvan verzadigd 4.86 g
Proteïnen 34.95 g
Vezels 9.81 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin