Chef Claire: "Scampi diabolique, maar dan weer even anders! Ik serveer er lekkere aardappelwedges bij. Gebruik ook een tomatensaus van goede kwaliteit, dat maakt al het verschil."
Ingrediënten
400 gr vastkokende aardappelen
2 groene paprika
2 teentjes knoflook
250 ml Toma'Amoris tomatensaus
2 kl sriracha
10 grote stronken krulpeterselie
12 scampi
olijfolie
scheutje melk
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Snijd de aardappelen in wedges. Schik op de bakplaat, besprenkel met olijfolie, zout en zwarte peper en rooster 25 min. in de oven.
Snijd de paprika in grove stukken. Snijd de sjalot in parten en pers de knoflook.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote (wok)pan. Bak de paprika, sjalot en knoflook op hoog vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe als ze dreigen aan te branden (zie tip). Kruid met zout en zwarte peper.
Voeg na 3-4 min. de tomatensaus toe en verlaag het vuur naar middelhoog. Breng op smaak met de sriracha en een scheut melk. Laat rustig pruttelen.
Hak de peterselie fijn. Voeg de scampi toe aan de tomatensaus en laat een paar minuten doorwarmen, tot ze roze kleuren en net gaar zijn. Voeg ook de peterselie toe.
Serveer de pittige scampi in tomatensaus met de aardappelwedges. Smakelijk!
TIP: Heb je nog een restje witte wijn in de frigo of was je van plan er een glaasje bij te drinken? Voeg gerust een scheutje toe aan de pan en laat de alcohol verdampen.