Pittige mini-worstenbroodjes

40 MIN
24 stuks
Pittige mini-worstenbroodjes

Worstenbroodjes zijn makkelijk en lekker om zelf te maken. Geef er een pittige twist aan met chorizo en serveer een mini-versie als hapje voor de feestdagen.

Ingrediënten

  • 350 g gemengd gehakt
  • 100 g chorizo, in kleine blokjes
  • 6 vierkantjes bladerdeeg
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 20 g paneermeel
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 kl paprikapoeder
  • 2 el maanzaad

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng het gehakt met de chorizo, de sjalot, 1 ei, het paneermeel en de paprikapoeder. Meng goed tot een stevige massa.
  3. Rol 6 kleine worstjes en leg ze op de velletjes bladerdeeg. Rol de bladerdeeg op en bestrijk ze met het overige ei. Bestrooi dan met het maanzaad.
  4. Verdeel elk worstenbroodje in 4 zodat het 24 worstenbroodjes worden. Maak enkele inkervingen in de bovenkant.
  5. Leg de mini worstenbroodjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak ze 20-25 minuten goudbruin. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 115.61 kcal
Koolhydraten 5.53 g
waarvan suikers 0.58 g
Vet 8.13 g
waarvan verzadigd 3.2 g
Proteïnen 5.13 g
Vezels 0.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin