Pittige Korean pork bowl met rijst en broccoli

35 MIN
2 personen
Pittige Korean pork bowl met rijst en broccoli

Foodbagchef Claire: "Deze Korean pork maak ik met gochujang: een gefermenteerde chilipasta, gemaakt van rode pepers, gefermenteerde sojabonen en zout. Het heeft een rijke, pittige en licht zoete smaak."

Ingrediënten

  • 1 grote broccoli
  • 125 gr basmatirijst
  • ½ bussel radijs
  • 20 gr gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl gochujang (Koreaanse chilisaus)
  • 1 el ketchup
  • 10 ml sojasaus
  • 10 gr sesamzaad
  • 300 gr spiering
  • olie
  • 2 el azijn
  • snuifje suiker
  • 2 el maïszetmeel
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de broccoli en de rijst.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes. Ook de stam kan je schillen en in stukken snijden. Kook in 4-5 min gaar en schep uit het water. Kook vervolgens de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snijd de radijzen in fijne plakjes. Marineer met de helft van de azijn, een snuif zout en de suiker.
  4. Marinade: rasp de gember en knoflook in een steelpan. Voeg de rest van de azijn, gochujang (pikant!), ketchup, sojasaus, helft van de sesamzaadjes en een snuif zout toe. Laat op zacht vuur opwarmen. Voeg (optioneel) wat suiker toe.
  5. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd vervolgens in flinterdunne plakjes. Meng met het maïszetmeel, tot elk stukje met een laagje bedekt is (zie tip).
  6. Verhit een flinke scheut (sesam)olie in een (wok)pan en bak het vlees in een paar minuten goudbruin op hoog vuur. Haal van het vuur en schep door de marinade. Optioneel: warm de broccoli opnieuw op in de pan van het vlees. Kruid met zout en zwarte peper.
  7. Schep de rijst in een diepe kom of bowl. Schik de Korean pork erbij, samen met de broccoli en gepekelde radijs. Werk het vlees af met de rest van de sesamzaadjes. Eten met stokjes is toegestaan. Smakelijk!
  8. TIP: Door het maïszetmeel zal de marinade straks lekker aan het vlees blijven plakken.