Pittige kippenburgers met paksoi, groene paprika en sojascheuten

25 MIN
2 personen
Pittige kippenburgers met paksoi, groene paprika en sojascheuten

Lekker licht en Aziatisch, dat zijn deze pittige kippenburgers met gewokte paksoi, groene paprika en sojascheuten. Een heerlijke koolhydraatarme maaltijd waarbij je geen graantje rijst zal missen. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • ½ rode chilipeper
  • 300 g kippengehakt
  • 4 mini-paksoi
  • 1 groene paprika
  • 2 el sojasaus
  • 100 g sojascheuten
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de lente-uitjes in fijne ringen. Hou het witte en groene gedeelte gescheiden. Pers de knoflook en schil en rasp de gember. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de aangegeven hoeveelheid rode chilipeper en snij in fijne stukjes.
  2. Doe het gehakt, het wit van de lente-uitjes, de fijngesneden chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en een snuf peper en zout in een kom en meng goed door elkaar. Vorm er met vochtige handen 2 hamburgertjes per persoon mee.
  3. Halveer de mini-paksoi in de lengte. Snij de groene paprika in reepjes. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en voeg de groene paprika, gember, knoflook en paksoi toe. Roerbak 2 minuten op hoog vuur en voeg dan per persoon 2 eetlepels water toe. Roerbak tot het water verdampt is. Voeg de sojasaus en de sojascheuten toe. Kruid met peper. Draai het vuur laag en laat nog kort garen.
  4. Verhit de rest van de arachideolie in een antikleefpan en bak de kippenburgertjes 4-5 minuten per kant.
  5. Serveer de kippenburgers met de gewokte groenten. Overstrooi met de sesamzaadjes en het groen van de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 481.6 kcal
Koolhydraten 15.05 g
waarvan suikers 8.64 g
Vet 28.76 g
waarvan verzadigd 5.71 g
Proteïnen 38.82 g
Vezels 5.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin