Mexicaanse kippenburger met ovenfrietjes en limoen-koriandermayonaise

30 MIN
2 personen
Mexicaanse kippenburger met ovenfrietjes en limoen-koriandermayonaise

Samen burgers maken, is niet enkel erg leuk, het is bovendien ook super lekker! En gebruik eens kippengehakt in plaats van runds- of varkensgehakt. Zo lekker!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 300 g kippengehakt
  • 10 g koriander
  • 250 g kerstomaten
  • 1 sjalot
  • 1 limoen
  • 1 little gem
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 3 el olijfolie
  • 3 el mayonaise
  • ¼ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in frietjes. Doe een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de frietjes hierover. Besprenkel met 2/3 van de olijfolie. Kruid met de helft van de Mexicaanse kruidenmix, peper en zout en schep de frietjes om. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Doe het gehakt in een mengkom, samen met de rest van de Mexicaanse kruidenmix. Hak de helft van de koriander fijn en voeg toe aan de mengkom. Meng alles goed door elkaar met vochtige handen en vorm per persoon één hamburger van het gehakt.
  3. Snij de kerstomaatjes in kwartjes en snij de sjalot fijn. Pluk de blaadjes van de resterende koriander en hak fijn. Meng de helft van de fijngehakte koriander door de tomaatjes en sjalot. Pers er de helft van de limoen over. Voeg cayennepeper (naar eigen smaak) toe en kruid met zout. Meng opnieuw en zet even opzij. Snij de little gem in reepjes.
  4. Meng de rest van de fijngehakte koriander met de mayonaise en pers de rest van het limoensap erbij (naar eigen smaak). Kruid met peper en zout en meng goed.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de hamburgers gaar, ongeveer 4-5 minuten per kant. Leg de hamburgerbroodjes 3 minuten mee in de oven op een apart rooster, zodat ze lichtjes krokant worden. Haal ze dan terug uit de oven.
  6. Leg de sla op de hamburgerbroodjes en dan de hamburger. Lepel er wat limoen-koriandermayonaise over en sluit de hamburgerbroodjes. Serveer met de kerstomatensalsa, ovenfrietjes en de rest van de mayonaise.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 951.84 kcal
Koolhydraten 68.3 g
waarvan suikers 5.21 g
Vet 54.86 g
waarvan verzadigd 8.82 g
Proteïnen 43.36 g
Vezels 9.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin