Pittige falafelburgers met rijstnoedels

25 MIN
2 personen
Pittige falafelburgers met rijstnoedels

Falafel zijn gefrituurde vegetarische balletjes op basis van kikkererwten. Deze burgertjes kan je gemakkelijk in de pan bakken, veel gezonder dan gefrituurd!

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • 10 g koriander
  • 10 g munt
  • 1 rode chilipeper
  • 2 el sojasaus
  • 100 g peultjes
  • 150 g rijstnoedels
  • ½ komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • ½ citroen
  • 1 el arachideolie
  • 1 el bloem
  • 1 el bruine suiker
  • zout

BEREIDING

  1. Laat de kikkererwten uitlekken. Snij de koriander en munt fijn. Snij de chilipeper overlangs in twee en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij fijn. Doe de kikkererwten, fijngesneden koriander, munt, chilipeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt), de bloem, de helft van de sojasaus en een snuifje zout in een kom en plet fijn met een pureestamper. Je kan alles ook in een keukenrobot doen en blenden. Vorm per persoon 3 bolletjes van de mengeling en duw plat met je handen.
  2. Snij de peultjes in fijne balkjes. Breng een pot licht gezouten water aan de kook en kook de rijstnoedels gaar in 5 minuten. Roer regelmatig om. Voeg de laatste 2 minuten de fijngesneden peultjes toe. Giet af en laat uitlekken.
  3. Snij de komkommer overlangs in 4 en snij de zaadlijsten weg. Snij dan in fijne plakjes. Snij de lente-ui in schuine ringetjes.
  4. Maak de dressing: meng de rest van de sojasaus met het sap van de citroen en de bruine suiker. Meng dit door de rijstnoedels. Werk de noedelsalade af met de plakjes komkommer en lente-uitjes.
  5. Verhit de arachideolie in een antikleefpan en bak de falafelburgers aan beide kanten tot ze goudgeel zijn.
  6. Serveer de noedels met de falafelburgers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 713.7 kcal
Koolhydraten 114.76 g
waarvan suikers 18.04 g
Vet 14.45 g
waarvan verzadigd 2.1 g
Proteïnen 23.37 g
Vezels 15.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin