Pittige chips van zoete aardappel

25 MIN
4 personen
Pittige chips van zoete aardappel

De lekkerste chips, die maak je zelf. Kom verrassend uit de hoek met deze chips van zoete aardappel, afgewerkt met pittig paprikapoeder. Een ideaal hapje!

Ingrediënten

  • 3 zoete aardappelen, in flinterdunne plakjes
  • frituurolie
  • 1 el paprikapoeder
  • zeezout

BEREIDING

  1. Verwarm een friteuse tot 180 °C.
  2. Doe de schijfjes zoete aardappel in een droge handdoek en wrijf ze goed droog.
  3. Bak de chips in kleine hoeveelheden een minuutje krokant. Let op dat de schijfjes niet aan elkaar plakken. Schud de chips droog en laat ze uitlekken op een keukenpapier.
  4. Kruid de zoete aardappel chips met paprikapoeder en zeezout. Doe ze in een kom en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 159.74 kcal
Koolhydraten 9.19 g
waarvan suikers 1.13 g
Vet 13.02 g
waarvan verzadigd 1.84 g
Proteïnen 1.05 g
Vezels 1.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin