Pittige broodjes met pulled pork

330 MIN
4 personen
Pittige broodjes met pulled pork

Pulled pork is heerlijk mals varkensvlees met een pittig zoete smaak. Serveer op een broodje met eventueel wat gepekelde komkommer en een pikant sausje!

Ingrediënten

  • 1500 g varkensschouders, ontbeend
  • 4 pistolets
  • Voor de marinade

  • 400 ml water
  • 50 g bruine suiker
  • 2 laurierbladen
  • 50 g zout
  • Voor de droge rub

  • 2 el bruine suiker
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el chilipoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el zout

BEREIDING

  1. Snijd het vet van de varkensschouder kruiselings in.
  2. Meng de bruine suiker, de komijnpoeder, de paprikapoeder, de chilipoeder, de knoflookpoeder en het zout tot een droge rub.
  3. Meng dan de ingrediënten voor de marinade. Doe er 2 eetlepels van de droge rub bij en schenk alles in een diepvrieszak. Doe hierin de varkensschouder en sluit af. Schud goed en laat dan 12-24 uur marineren.
  4. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  5. Haal het varkensvlees uit de marinade en dep droog. Wrijf het vlees in met de overige droge rub en leg in een ovenschaal.
  6. Laat het vlees 2,5 uur garen in de oven. Doe er dan nog wat marinade bij en laat nog 2,5 uur garen. Haal het uit de oven en trek het vlees uit elkaar.
  7. Serveer de pulled pork tussen een lekkere pistolet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1073.53 kcal
Koolhydraten 49.06 g
waarvan suikers 19.93 g
Vet 60.31 g
waarvan verzadigd 23.35 g
Proteïnen 82.8 g
Vezels 3.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin