Pittig stoofpotje met zeeduivel

30 MIN
4 personen
Pittig stoofpotje met zeeduivel

Zeeduivel leent zich uitstekend voor stoofpotjes, omdat hij lekker stevig is en dus ook mooi bij mekaar blijft. We maken een lekker pittig stoofpotje met chorizo, venkel en paprika bij. Wat een overheerlijke combinatie!

Ingrediënten

  • 500 g zeeduivel
  • 150 g chorizo
  • 2 stokbroodje
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 venkel
  • 2 el bloem
  • 1 l visfumet
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 bosje peterselie
  • cayennepeper
  • zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de paprika en snij in blokjes. Snij de venkel in blokjes. Snij de chorizo in plakjes.
  2. Verhit olijfolie in een stoofpot en stoof de ui en knoflook 3 min. Voeg de venkel, paprika en chorizo toe. Roerbak 5 min. en bestrooi met de bloem.
  3. Giet er de visfumet bij en breng aan de kook. Snij de vis in blokjes en voeg toe. Draai het vuur laag en laat 10 min. pruttelen. Kruid met cayennepeper en zout.
  4. Serveer het stoofpotje met fijngesneden peterselie en stokbrood met boter.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 638.42 kcal
Koolhydraten 58.24 g
waarvan suikers 6.24 g
Vet 27.38 g
waarvan verzadigd 12.15 g
Proteïnen 38.76 g
Vezels 7.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin