Foodbagchef Claire: "Ik leer je een paar nieuwe tricks in dit receptje, zoals de couscous opbakken in de jus van de kip en groenten in hun geheel in de schil roosteren. Een kleine moeite, maar superlekker!"
Ingrediënten
2 kippenbillen
1 kl harissa
1 kl exotische kipkruiden
2 teentjes knoflook
½ citroen
1 rode ui
1 rode puntpaprika
1 aubergine
125 gr (volkoren) couscous
½ blokje kippenbouillon
10 gr platte peterselie
1 el tahin
olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C.
Marineer de kip met een scheut olijfolie, de harissa en exotische kipkruiden. Schik in een ovenschaal, leg de knoflook ongepeld erbij en pers het sap van de citroen erover. Rooster 40-50 min. in de oven.
Pel de ui. Snijd het steeltje van de puntpaprika en haal de zaadlijst eruit. Halveer de aubergine in de lengte en snijd inkepingen erin. Schik de aubergine, puntpaprika en ui in een tweede ovenschaal of op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster in 30-35 min. zacht in de oven (zie tip).
Breng intussen 70 ml water per persoon, samen met de bouillon, aan de kook. Overgiet de couscous met de bouillon en laat afgedekt 10 min. rusten. Maak vervolgens de korrels los met een vork.
Hak de peterselie fijn.
Giet, wanneer de kip bijna klaar is, de jus van de kip bij de couscous en schik de kip opnieuw in de oven. Optioneel: bak de couscous nog even op op hoog vuur.
Pel de rode puntpaprika (het is niet erg als je niet alles mee hebt) en snijd in grove stukken. Snijd de ui in parten.
Schep de couscous op een grote serveerschaal. Schik de aubergine erbij samen met de geroosterde paprika en ui. Drizzle de tahin over de groenten. Serveer met de kippenbil en werk af met de peterselie. Smakelijk!
TIP: Door de groenten in z'n geheel lekker lang in de oven te roosteren, karamelliseren ze licht en worden ze heerlijk zoet. Geen zin in prutswerk straks? Snijd dan in parten en rooster zo in de oven.