Pitatoast champignon met pesto en tomatensalade

25 MIN
2 personen
Pitatoast champignon met pesto en tomatensalade

De toast champignon: een simpele klassieker die altijd smaakt! Wij maken hem iets spannender door er zelfgemaakte rucolapesto bij te serveren én ook de klassieke toast vervangen we door geroosterd pitabrood. De frisse kerstomatensalade maakt hiervan een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten

  • 2 takjes tijm
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g champignons
  • 50 g rucola
  • 30 g pijnboompitten
  • 30 g parmezaan
  • 125 g kerstomaten
  • 10 g bieslook
  • 3 pitabroodjes
  • 1 el boter
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Snij de sjalot fijn. Pers de helft van de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Smelt de boter in een pan en voeg de helft van de fijngesneden sjalot toe. Stoof 1 minuut en voeg dan de champignons, tijm en geperste knoflook toe. Roerbak 5 minuten, tot de champignons mooi gekleurd zijn. Kruid met peper en zout.
  2. Was de rucola en laat uitlekken.
  3. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten goudbruin. Schep uit de pan. Voor de pesto: pel de rest van de knoflook en hak grof. Hak de helft van de rucola grof. Doe de knoflook, geroosterde pijnboompitten en de grofgehakte rucola in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de parmezaan en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Voeg eventueel per persoon 1 eetlepel water toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Halveer de kerstomaten en snij het bieslook in ringetjes. Doe de kerstomaten, bieslook en de rest van de sjalot in een kom en meng er de wittewijnazijn door. Kruid met peper en zout.
  5. Warm de pitabroodjes op in een pan zonder vetstof of in een broodrooster. Snij ze overlangs in twee zodat je 2 helften hebt. Verdeel de pesto over de binnenkanten van de pitabroodjes en verdeel daarover de gebakken champignons. Serveer ernaast de kerstomatensalade en de rest van de rucola.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 681.56 kcal
Koolhydraten 47.79 g
waarvan suikers 5.13 g
Vet 44.12 g
waarvan verzadigd 12.39 g
Proteïnen 22.49 g
Vezels 7.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin