Pitabrood met mini-burgers en gegrilde courgette

30 MIN
4 personen
Pitabrood met mini-burgers en gegrilde courgette

Een leuke variatie op klassiek shoarmavlees, deze mini-burgers van lamsvlees met een frisse dressing erbij.

Ingrediënten

  • 700 g lamsgehakt
  • 4 pitabroodjes
  • 1 courgette
  • 1 sjalot
  • 2 el peterselie, gehakt
  • citroensap
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 1 kl ketchup
  • paneermeel
  • kerriepoeder
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pel en snipper de sjalot. Fruit zacht en glazig in olijfolie. Laat even afkoelen en drogen op keukenpapier.
  2. Meng het gehakt met de sjalot en de helft van de peterselie. Kruid met paprikapoeder, kerriepoeder, peper en zout. Voeg eventueel wat paneermeel toe en meng goed. Laat even rusten in de koelkast.
  3. Snij de courgette in dunne plakjes, bestrijk met olijfolie en gril ze gaar. Kruid met peper en zout.
  4. Roer voor het sausje de mayonaise glad met de yoghurt en de ketchup. Breng op smaak met enkele druppels citroensap, cayennepeper, peper en zout.
  5. Vorm met vochtige handen 12 kleine, platte koekjes van het gehaktmengsel. Kwast ze in met olijfolie. Rooster of bak ze naar smaak.
  6. Verwarm de pitabroodjes en halveer ze overlangs. Vouw beide helften open tot een zakje. Vul de broodjes met de hamburgertjes en de courgettes. Bestrooi met de rest van de peterselie. Lepel er wat saus over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 629.82 kcal
Koolhydraten 43.14 g
waarvan suikers 7.13 g
Vet 31.01 g
waarvan verzadigd 11.67 g
Proteïnen 43.23 g
Vezels 4.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin