Pita met zelfgemaakte knolseldershoarma en tzatziki

35 MIN
2 personen
Pita met zelfgemaakte knolseldershoarma en tzatziki

Foodbagchef Claire: "Homemade veggie shoarma van knolselder is echt een winner. Knolselder heeft een stevige structuur en neemt goed smaken op. Je kan de shoarma perfect op voorhand klaarmaken en de dag zelf nog even opbakken in de pan."

Ingrediënten

  • ½ knolselder
  • 200 gr kikkererwten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl shoarmakruiden
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 10 ml sojasaus
  • 100 gr gesneden rode kool
  • 4 pitabroodjes
  • 175 gr tzatziki
  • olie
  • scheutje azijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de knolselder en snijd in fijne plakjes (zie tip). Spoel de kikkererwten, dep droog met keukenpapier en hak fijn. Pers de knoflook. Hussel de knolselder en kikkererwten op de bakplaat door elkaar met een scheut olie, de shoarmakruiden, het gerookt paprikapoeder, de knoflook, sojasaus en zwarte peper (of cayenne). Rooster 20-25 min. in de oven, schep halverwege om.
  3. Kneed de kool 1 min. met je handen, zo wordt die zachter van smaak en lichter verteerbaar. Breng op smaak met de azijn, zout en zwarte peper.
  4. Rooster de pitabroodjes de laatste 5 min. mee in de oven.
  5. Vul de broodjes met knolseldershoarma, rode kool en een flinke lepel tzatziki. Smakelijk!
  6. TIP: Gebruik best een mandoline. Heb je die niet in huis? Snijd de knolselder in 4 stukken en snijd dan met een koksmes in zo fijn mogelijke plakjes (max. 0,3 cm). Of gebruik eventueel een kaasschaaf of dunschiller.