Pita met pulled paddenstoelen, BBQ-saus en koolrabi-appelsalade

30 MIN
2 personen
Pita met pulled paddenstoelen, BBQ-saus en koolrabi-appelsalade

Foodbagchef Isa: "Ken je dat? Je koopt een pot BBQ-saus want dat is zo lekker tijdens het grillen in de zomer. En twee jaar later staat die nog steeds in je frigo. Ik maak m'n BBQ-saus liever zelf, en het is supereenvoudig. Geen verloren kliekjes in mijn koelkast."

Ingrediënten

  • 4 el ketchup
  • 2 kl mosterd
  • ½ kl gerookt paprikapoeder
  • 10 gr sesamzaadjes
  • 125 gr oesterzwammen
  • 250 gr witte champignons
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • zwarte peper
  • ½ koolrabi
  • ½ groene appel
  • 4 pitabroodjes
  • olijfolie

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. BBQ-saus: meng de ketchup met de mosterd en het gerookt paprikapoeder (zie tip).
  2. Rooster het sesamzaad goudbruin in een pan zonder vetstof. Haal uit de pan en meng met een snuif (grof) zout.
  3. Pulled champignons: trek de oesterzwammen in reepjes. Snijd de champignons in gelijke stukken. Pers de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in de pan van het sesamzaad en bak de oesterzwammen en champignons op hoog vuur. Voeg de BBQ-saus en knoflook toe. Roer, tot elk stukje champignon met een laagje saus is bedekt. Kruid met zout en zwarte peper. Houd warm op zacht vuur.
  4. Salade: schil de koolrabi en snijd julienne (dunne reepjes). Snijd de appel in gelijke reepjes (schillen hoeft niet).
  5. Verwarm de oven op 200°C voor het pitabrood. Je kan ze ook in de broodrooster roosteren, dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.
  6. Rooster het pitabrood 4 min. in de oven of broodrooster.
  7. Vul het pitabrood met de pulled champignons en de koolrabi-appelsalade. Werk af met het sesamzaad. Smakeljk!
  8. TIP: Voeg ook een scheutje sojasaus toe.