Pita met kipburger, baba ganoush en feta-tomatensalade

35 MIN
2 personen
Pita met kipburger, baba ganoush en feta-tomatensalade

Dit originele gerecht heeft het allemaal: een heerlijke kippenburger, verrassende auberginesalade (baba ganoush) en een frisse feta-tomatensalade voor erbij. En dat allemaal in een hapklaar pitabroodje. Zo gemakkelijk en zo lekker, hier ga je van genieten!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g feta
  • 300 g kippengehakt
  • 2 el panko
  • 2 kl kipkruiden
  • 4 pitabroodjes
  • 1 kl komijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Prik gaatjes in de aubergine(s) met een vork en snij overlangs in twee. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de aubergines met de snijkant naar beneden en de ongepelde knoflook op. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snij de tomaat in fijne blokjes. Hak de bladpeterselie fijn, maar hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Verkruimel de feta. Doe alles samen in een kom en voeg de helft van de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, peper en zout toe. Schep door elkaar.
  4. Doe het kippengehakt, de panko en de kipkruiden in een kom en meng met vochtige handen door elkaar. Kruid met peper. Vorm er per persoon 2 kleine platte burgertjes van.
  5. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en warm er de pitabroodjes in op. Je kan dit ook in een broodrooster doen. Hou de pitabroodjes warm in aluminiumfolie.
  6. Verhit de olijfolie in een antikleefpan pan en bak de kipburgers op een zacht vuur gaar, ongeveer 3 minuten per kant.
  7. Hol de aubergines uit met een lepel. Duw het vruchtvlees van de knoflook uit het velletje. Doe het vruchtvlees van de aubergines, samen met de zachte knoflook, de komijn, de rest van de extra vierge olijfolie, peper en zout in een kom en mix met een staafmixer tot een egale puree. Dit is de baba ganoush.
  8. Snij de pitabroodjes open. Vul ze met de baba ganoush, de kipburger en de tomaten-fetasalade en serveer met enkele blaadjes bladpeterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 901.86 kcal
Koolhydraten 66.02 g
waarvan suikers 7.6 g
Vet 46.28 g
waarvan verzadigd 14.07 g
Proteïnen 51.9 g
Vezels 8.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin