Pita met kalkoenshoarma en coleslaw

15 MIN
2 personen
Pita met kalkoenshoarma en coleslaw

Een pita, dat kan zo smaken, toch? We maken een overheerlijke versie klaar met kalkoenshoarma, met daarbij een frisse coleslaw met rozijntjes en appel. Een verrassende en smaakvolle combinatie. Deze pita maak je in een wip klaar, geweldig toch?

Ingrediënten

  • ½ appel
  • 10 g krulpeterselie
  • 200 g wittekool, in reepjes
  • 30 g rozijnen
  • ½ ijsbergsla
  • 4 pitabroodjes
  • 300 g kalkoenshoarma
  • 1 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • 2 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, een mes, een slakom en een antikleefpan klaar.
  2. Schil en snij de appel in fijne blokjes. Hak de peterselie fijn. Meng de wittekool, rozijnen, de helft van de fijngehakte peterselie, de blokjes appel, de mayonaise, wittewijnazijn, suiker, peper en zout in een slakom. Dit is de coleslaw. Zet koud weg.
  3. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en warm er de pitabroodjes in op. Je kan dit ook in een broodrooster doen. Hou de pitabroodjes warm in aluminiumfolie.
  4. Verhit de olijfolie in de antikleefpan en roerbak de kalkoenshoarma 6-8 minuten. Kruid met peper en zout.
  5. Snij de pitabroodjes open en doe er wat ijsbergsla in. Vul op met de kalkoenshoarma en serveer er de rest van de ijsbergsla en de coleslaw bij. Overstrooi met de rest van de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 853.31 kcal
Koolhydraten 75.21 g
waarvan suikers 25.82 g
Vet 28.23 g
waarvan verzadigd 3.46 g
Proteïnen 39.64 g
Vezels 8.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin