Pita met kalkoenshoarma en coleslaw

15 MIN
2 personen
Pita met kalkoenshoarma en coleslaw

Een pita, dat kan zo smaken, toch? We maken een overheerlijke versie klaar met kalkoenshoarma, met daarbij een frisse coleslaw met rozijntjes en appel. Een verrassende en smaakvolle combinatie. Deze pita maak je in een wip klaar, geweldig toch?

Ingrediënten

  • ½ appel
  • 10 g krulpeterselie
  • 200 g wittekool, in reepjes
  • 30 g rozijnen
  • ½ ijsbergsla
  • 4 pitabroodjes
  • 300 g kalkoenshoarma
  • 1 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en snij de appel in fijne blokjes. Snij de peterselie fijn. Meng de wittekool, rozijnen, de helft van de fijngesneden peterselie, de blokjes appel, de mayonaise, wittewijnazijn, suiker, peper en zout in een kom. Dit is de coleslaw. Zet koud weg.
  2. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en warm er de pitabroodjes in op. Je kan dit ook in een broodrooster doen. Houd de pitabroodjes warm in aluminiumfolie.
  3. Verhit de olijfoile in de antikleefpan en bak de kalkoenshoarma gaar. Kruid met peper en zout.
  4. Snij de pitabroodjes open en doe er wat ijsbergsla in. Vul op met de kalkoenshoarma en serveer er de rest van de ijsbergsla en de coleslaw bij. Overstrooi met de rest van de peterselie.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 30 juli.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 26 juli om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 966.59 kcal
Koolhydraten 96.57 g
waarvan suikers 27.26 g
Vet 29.19 g
waarvan verzadigd 3.7 g
Proteïnen 43.62 g
Vezels 9.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin