Pita kalkoenshoarma met tzatziki

15 MIN
2 personen
Pita kalkoenshoarma met tzatziki

Pita is de uithaalmaaltijd bij uitstek. Maar het is zo gemakkelijk zelf te maken, zeker met dit supersnel recept. Heerlijk krokante pitabroodjes met sappig kalkoenshoarma en een lekker én gezond looksausje erbij, met komkommer, yoghurt en munt. In 15 minuten klaar, zo snel kan je niet naar de pitabar lopen!

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g munt
  • 4 pitabroodjes
  • 300 g kalkoenshoarma
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, rasp, vergiet, mes, kommetje en een pan klaar.
  2. Rasp de komkommer. Leg in een vergiet, bestrooi met zout en laat uitlekken. Snij de tomaat in plakjes. Snij de rode ui in plakjes. Pers de knoflook. Hak de munt fijn.
  3. Warm de pitabroodjes op in een broodrooster. Bewaar ze onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de olijfolie in de pan en roerbak de kalkoenshoarma. Dep ondertussen de komkommer droog met keukenpapier. Doe de yoghurt in een kommetje en meng er de uitgelekte komkommer, knoflook, munt en peper door.
  5. Snij de pitabroodjes open. Schep er wat van de gebakken shoarma in en verdeel er de plakjes tomaat en rode ui over. Serveer met de tzatziki.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 754.25 kcal
Koolhydraten 68.93 g
waarvan suikers 18.38 g
Vet 18.87 g
waarvan verzadigd 3.11 g
Proteïnen 41.82 g
Vezels 5.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin