Pistolet met homemade gehaktbrood, paprika en komkommersalade

45 MIN
2 personen
Pistolet met homemade gehaktbrood, paprika en komkommersalade

Foodbagchef Jolien: "Dit gerecht maakte mijn mama vroeger af en toe klaar. De paprika en sjalot gaven het gehaktbrood zoveel smaak en alles werd tot de laatste (gehakt)broodkruimel opgegeten. Ik geef het een kleine twist en voeg er bruschetta rosso en bieslook aan toe."

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 sjalot
  • 10 gr bieslook
  • 300 gr gehakt
  • 2 kl bruschetta rosso kruidemix
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • 2 pistolets
  • snuifje cayennepeper
  • scheutje witte wijnazijn
  • mosterd, optioneel
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Snijd 1/4 van de paprika in blokjes van 0,5 cm en de rest in reepjes. Snipper de sjalot en bieslook fijn.
  3. Meng het gehakt met de paprikablokjes, sjalot en helft van de bieslook. Kruid met de bruschetta rosso, de cayennepeper, zout en zwarte peper. Bol het gehakt met je handen op tot een groot gehaktbrood (zie tip) en schik in een ovenschaal. Bak 25-35 min. in de oven, afhankelijk van de dikte.
  4. Yoghurtsaus: pers de knoflook. Meng met de yoghurt, rest van de bieslook, de witte wijnazijn en een scheutje olijfolie. Kruid met zout en zwarte peper.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de paprikareepjes 5-7 min. op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
  6. Salade: snijd de komkommer in halve plakjes en meng met de rucola. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, de witte wijnazijn, mosterd (optioneel), zout en zwarte peper.
  7. Snijd het broodje overlangs open en rooster de laatste 5 min. in de oven bij het gehaktbrood.
  8. Controleer of het gehaktbrood gaar is. Snijd in plakjes (reken op ongeveer 2 plakjes per persoon). Beleg het broodje met een laagje yoghurtsaus, de salade, paprikareepjes en het gehaktbrood. Serveer de rest van de groenten ernaast. Smakelijk!
  9. TIP: Maak je handen nat om het gehaktbrood op te bollen. Zo krijg je een mooi, egaal korstje.