Pindakaas granola uit de airfryer

20 MIN
2 personen
Pindakaas granola uit de airfryer

Granola maken in de airfryer? Yes you can! Het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, laad het mandje van je toestel gewoon niet te vol en bak desnoods in 2 keer. Het resultaat is mooie chunky granola. Deze granola kan je trouwens ook in de oven bakken, tel dan 5-10 min. bij de baktijd op.

Ingrediënten

  • 100 gr havervlokken
  • 50 gr zaden, zonnebloempitten, lijnzaad, sesamzaad, pompoenpitten, gepofte quinoa,...
  • 75 gr noten, amandelen, pistaches, pecannoten, hazelnoten,...
  • 50 gr pindakaas
  • 1 eiwit
  • 55 gr honing
  • 2 el bruine suiker
  • snuifje zout
  • 1 kl kaneel
  • 200 gr frambozen (mag diepgevroren zijn)
  • 4 el chiazaad
  • Griekse yoghurt

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Hak de noten grof. Meng de havervlokken met de zaden, noten, pindakaas, honing, het eiwit, zout en kaneel.
  2. Bedek de bodem van de airfryer met een stukje bakpapier. Schik de mengeling erop, zorg dat je enkel de onderste laag bedekt. Bak dus eventueel in 2 'batches'.
  3. Bak 15 min. op 120 °C. Schep halverwege om.
  4. Optioneel: chiajam. Schep de frambozen met een klein scheutje water in een steelpan. Warm op, tot de frambozen helemaal uit mekaar vallen. Roer het chiazaad erdoor en laat afkoelen.
  5. Serveer Griekse yoghurt met de chiajam en de granola. Smakelijk!