Piepkuiken in wittewijnsaus

55 MIN
4 personen
Piepkuiken in wittewijnsaus

Piepkuiken is verfijnder dan kip, en past daarom perfect in dit feestelijk gerecht met wittewijnsaus. Serveer met aardappelmousseline of kroketjes.

Ingrediënten

  • 4 piepkuikens
  • 150 g gerookte spek, in blokjes
  • 3 wortelen, in schijfjes
  • 250 g champignons
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 200 ml witte wijn
  • 200 ml kippenbouillon
  • 100 ml room
  • 60 g boter
  • 3 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de piepkuikens met peper en zout en bak ze in de boter langs alle kanten goudbruin. Haal uit de pot en houd apart.
  2. Bak in dezelfde pot de ui, de knoflook en de wortelen samen met de spekblokjes aan. Voeg er na 5 minuten de champignons aan toe en laat meebakken.
  3. Schenk er na 5 minuten de bouillon, de room en de witte wijn bij. Kruid met de Provençaalse kruiden en breng aan de kook. Leg er dan de piepkuikens opnieuw in en laat 30 minuten afgedekt sudderen.
  4. Haal de piepkuikens uit de saus en houd warm onder aluminiumfolie.
  5. Laat de saus wat inkoken en breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de piepkuikens met de witte wijnsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 908.86 kcal
Koolhydraten 9.66 g
waarvan suikers 6.22 g
Vet 72.09 g
waarvan verzadigd 30.4 g
Proteïnen 45.95 g
Vezels 5.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin