Piccata van kalfsvlees, ovenaardappelen en rucola

30 MIN
2 personen
Piccata van kalfsvlees, ovenaardappelen en rucola

Piccata van kalfsvlees, een heerlijke Italiaanse klassieker. De heerlijke frisse citroen-kappertjes saus past perfect bij het lekker malse vlees en de patatjes.

Ingrediënten

  • 400 g aardappelen
  • 1 citroen
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el kappertjes
  • 2 kalfslapjes
  • 50 g rucola
  • 3 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • 1 glas witte wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Was de citroen goed, rasp de schil en pers het sap uit. Breng 50 milliliter water per persoon aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Hak de bladpeterselie fijn. Laat de kappertjes uitlekken.
  3. Leg de kalfslapjes voor je uit. Bedek met plastiekfolie en sla plat met een stevig voorwerp (vleeshamer, deegrol...). Doe de bloem in een diep bord en kruid met peper en zout. Haal de platgeslagen kalfslapjes door de bloem. Klop de overtollige bloem er af.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de kalfslapjes 2 minuten aan elke kant. Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg de witte wijn, de kippenbouillon en de zeste en sap van de citroen toe aan de pan en breng aan de kook. Laat 3-4 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout en roer de kappertjes en fijngehakte peterselie ook door de saus. Leg de kalfslapjes nog kort in de pan om even door te warmen.
  5. Serveer de kalfslapjes met de ovenaardappelen en de rucola. Lepel de citroen-kappertjessaus over het gerecht.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 613.2 kcal
Koolhydraten 41.42 g
waarvan suikers 1.45 g
Vet 25.57 g
waarvan verzadigd 4.52 g
Proteïnen 39.61 g
Vezels 6.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin