Pestorijst met Berloumi, geroosterde pompoen en puntpaprika

40 MIN
2 personen
Pestorijst met Berloumi, geroosterde pompoen en puntpaprika

Foodbagchef Claire: "Een handig gerechtje waarbij de oven het werk van je overneemt. Jij hebt enkel wat snijwerk, want ook de pesto geef ik je kant-en-klaar mee; een eenvoudige smaakmaker om de rijst een leuke kruiding te geven."

Ingrediënten

  • ½ pompoen
  • 1 rode biet
  • 1 rode ui
  • 1 gele puntpaprika
  • 125 gr volkoren rijst
  • 200 gr Berloumi kaas
  • 50 gr verse groene pesto
  • zout
  • zwarte peper
  • olijfolie

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pompoen en rode biet in blokjes van 2 cm (schillen hoeft niet). Snijd de ui in parten en puntpaprika in hapklare stukken. Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, zout en zwarte peper (zie tip). Rooster 25-30 min. in de oven.
  3. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  4. Snijd de Berloumi in plakjes en schik de laatste 10-15 min. op de groenten in de oven.
  5. Schep de pesto door de rijst.
  6. Schep de pestorijst in een diep bord, samen met de geroosterde groenten en Berloumi. Smakelijk!
  7. TIP: De rode biet hussel je best apart, anders kleuren alle andere groenten rood.