Pestoburger met rucolapuree, tomatensaus en venkelsalade

30 MIN
2 personen
Pestoburger met rucolapuree, tomatensaus en venkelsalade

Chef Deborah: "Een pestoburger? Vraag ernaar bij je beenhouwer! Of meng een restje pesto onder gehakt en vorm er burgers van. "

Ingrediënten

  • ½ sjalot
  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 400 gr tomatenpulp
  • ½ citroen
  • ½ venkel
  • 75 gr rucola
  • 2 pestoburgers
  • olijfolie
  • scheutje melk
  • snuifje nootmuskaat
  • gedroogde Italiaanse kruiden, naar smaak
  • 1 kl honing of zoetstof
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snipper de sjalot fijn.
  2. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
  3. Verhit intussen een scheutje olijfolie in een pan en fruit de sjalot glazig. Voeg de tomatenpulp toe en laat pruttelen op zacht vuur, tot de rest van het gerecht klaar is. Kruid met de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper.
  4. Meng in een kom (ruim genoeg voor de venkel) een kneepje citroensap met de honing en een scheutje olijfolie. Kruid met zout en zwarte peper. Rasp de venkel of snijd in fijne stukjes en schep bij de dressing. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Giet de aardappelen af en stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Schep de helft van de rucola onder de puree en kruid met de nootmuskaat, zout en zwarte peper.
  6. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de pestoburger zo'n 2-3 min. aan elke kant goudbruin. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje in de pan liggen.
  7. Serveer de pestoburger met de tomatensaus, venkelsalade en rucolapuree. Werk af met de overige rucola (zie tip). Smakelijk!
  8. Tip: Heb je nog wat citroen over? Breng de rucola dan op smaak met wat citroensap, een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.