Pestoburger met rucolapuree, tomatensaus en venkelsalade
30 MIN
2 personen
Chef Deborah: "Een pestoburger? Vraag ernaar bij je beenhouwer! Of meng een restje pesto onder gehakt en vorm er burgers van. "
Ingrediënten
½ sjalot
500 gr bloemige aardappelen
400 gr tomatenpulp
½ citroen
½ venkel
75 gr rucola
2 pestoburgers
olijfolie
scheutje melk
snuifje nootmuskaat
gedroogde Italiaanse kruiden, naar smaak
1 kl honing of zoetstof
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snipper de sjalot fijn.
Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Verhit intussen een scheutje olijfolie in een pan en fruit de sjalot glazig. Voeg de tomatenpulp toe en laat pruttelen op zacht vuur, tot de rest van het gerecht klaar is. Kruid met de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper.
Meng in een kom (ruim genoeg voor de venkel) een kneepje citroensap met de honing en een scheutje olijfolie. Kruid met zout en zwarte peper. Rasp de venkel of snijd in fijne stukjes en schep bij de dressing. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
Giet de aardappelen af en stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Schep de helft van de rucola onder de puree en kruid met de nootmuskaat, zout en zwarte peper.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de pestoburger zo'n 2-3 min. aan elke kant goudbruin. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje in de pan liggen.
Serveer de pestoburger met de tomatensaus, venkelsalade en rucolapuree. Werk af met de overige rucola (zie tip). Smakelijk!
Tip: Heb je nog wat citroen over? Breng de rucola dan op smaak met wat citroensap, een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.