Perzische kip met walnoten en rijst

30 MIN
2 personen
Perzische kip met walnoten en rijst

Een heerlijk geurig stoofpotje uit Iran met malse kip, paprika en gemarineerde sjalot! We maken zelf een currypasta op basis van walnoten, kaneel en kurkuma, wat een smaakbommetje! Heerlijk bij een kommetje rijst. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotten
  • 2 kl kurkuma
  • 1 kl kaneel
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 kipfilet
  • 1½ gele paprika
  • 150 g jasmijnrijst
  • 10 g bladpeterselie
  • 30 g walnoten
  • 1 stick honing
  • 2 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • 1 el bloem
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Pel de knoflook. Snij de helft van de sjalot grof. Doe de knoflook, grofgesneden sjalot, de kurkuma, de kaneel en een snuf peper en zout in een keukenrobotje en mix tot een pasta.
  2. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  3. Snij de kipfilets in blokjes. Snij de gele paprika in reepjes. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan of wok en voeg de kippenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Roerbak 5 minuten en schep uit de pan. Hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de paprikareepjes toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de kruidenpasta toe. Roer goed om, laat nog 2 minuten stoven en besprenkel met bloem. Roer om en voeg de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en voeg de kippenblokjes terug toe. Laat 12 minuten pruttelen op een matig vuur.
  5. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  6. Breng opnieuw water aan de kook. Snij de rest van de sjalot in ringen. Schenk het kokende water op de sjalotringen. Giet af en voeg dan de wittewijnazijn, suiker, peper en zout toe. Meng goed en laat even marineren. Snij de bladpeterselie fijn. Hak de walnoten grof.
  7. Roer de honing door de stoofpot met kip. Kruid bij met peper en zout.
  8. Serveer de Perzische kip met de rijst en werk af met de gemarineerde sjalot, walnoten en bladpeterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 788.51 kcal
Koolhydraten 87.84 g
waarvan suikers 15.33 g
Vet 27.02 g
waarvan verzadigd 3.61 g
Proteïnen 45.84 g
Vezels 9.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin