Klop met de keukenrobot de zachte boter met de suiker tot een wit-romig mengsel. Doe er een na een de eieren bij, klop telkens goed glad. Doe er het amandelpoeder bij en een snufje zout.
Laat de perziken goed uitlekken.
Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek van 20 x 30 cm. Leg het op bakpapier op een bakplaat.
Strijk de amandelcrèmel uit op de deegbodem, tot op 1 cm van de rand. Vouw de randen 1 cm naar binnen toe, zodat er mooi opstaat boordje gevormd wordt.
Leg de halve perziken, bolle kant naar boven, op de amandelcrème. Bestrooi ze met de amandelschilfers.
Bak de taart 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Verwarm de abrikozenconfituur met 2 lepels water en bestrijk hiermee de taart.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.