Pepersteak

25 MIN
4 personen
Pepersteak

Een typische Belgische klassieker is een lekker sappige steak. Met pepersaus, een frisse salade en gebakken patatjes is deze pepersteak heerlijk genieten!

Ingrediënten

  • 4 biefstuk
  • 600 g aardappelen, in plakjes
  • 100 ml room
  • 200 ml fond
  • 4 el cognac
  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 el peperbollen
  • peper en zout
  • Voor de salade

  • 100 g gemengde sla
  • 1 bosje waterkers
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Wentel de steaks in versgemalen zwarte peper. Verhit de boter in een pan en bak de steaks naar smaak. Kruid bij met zout. Schep uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie.
  2. Blus de pan met de cognac. Voeg na een minuutje de kalfsfond toe en laat tot de helft inkoken. Schenk er de room bij en laat opnieuw even inkoken. Kruid bij met peper en zout.
  3. Voeg de peperbollen toe aan de saus en laat nog even doorwarmen.
  4. Verhit in een andere pan de olijfolie. Bak de plakjes aardappel goudbruin en kruid bij met peper en zout.
  5. Maak een salade van de sla en de waterkers. Besprenkel met olijfolie en kruid bij met peper en zout.
  6. Serveer de biefstukken met de gebakken aardappeltjes, pepersaus en de frisse salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 546.52 kcal
Koolhydraten 33.22 g
waarvan suikers 1.74 g
Vet 28.21 g
waarvan verzadigd 11.89 g
Proteïnen 29.53 g
Vezels 6.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin