Tortiglioni met kerstomaatjes, olijven en geitenkaas

30 MIN
2 personen
Tortiglioni met kerstomaatjes, olijven en geitenkaas

Maak eens een vegetarische pasta met lekkere gepofte kerstomaatjes, olijven, geitenkaas en basilicum. Klaar in een half uurtje, gezond en overheerlijk!

Ingrediënten

  • 250 g kerstomaten
  • 200 g tortiglioni
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g zwarte olijven
  • 10 g basilicum
  • 30 g pijnboompitten
  • 100 g geitenkaas
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de kerstomaatjes met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Leg op een met bakpapier bedekte ovenplaat en rooster 15 minuten.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortiglioni beetgaar in 10 minuten. Giet af, maar hou wat van het kookvocht bij.
  3. Snij de rode ui in fijne plakjes en pers de knoflook. Snij de olijven in plakjes en hak de basilicum heel fijn.
  4. Verhit een antikleefpan en rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin kleuren. Schep uit de pan. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de ui glazig. Voeg na 3 minuten de knoflook toe en opnieuw 1 minuut later de geroosterde kerstomaatjes, de olijven en de basilicum toe. Laat nog even doorwarmen en voeg dan de tortiglioni toe. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe voor een mooie vloeiende saus. Roer goed om en kruid met peper en zout.
  5. Schep de pasta in borden en werk af met verkruimelde geitenkaas en pijnboompitten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 765.98 kcal
Koolhydraten 77.66 g
waarvan suikers 9.73 g
Vet 37.66 g
waarvan verzadigd 10.13 g
Proteïnen 26.03 g
Vezels 7.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin