Penne met geroosterde groenten-ratatouille

25 MIN
2 personen
Penne met geroosterde groenten-ratatouille

We leggen een aantal van onze favoriete groenten op de rooster en het resultaat is een heerlijke ratatouille, die perfect past bij penne.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 200 g penne
  • 10 g bladpeterselie
  • 40 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Snij de courgette en aubergine in hapklare stukjes. Snij de tomaten in plakjes. Snij de rode ui in plakken. Snij de paprika in stukken. Schik alle groenten op de bakplaat en besprenkel met de olijfolie, bestrooi met de Provençaalse kruiden en kruid met peper en zout. Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af maar hou per persoon 50 milliliter van het kookvocht bij.
  3. Snij de peterselie fijn. Meng de geroosterde groenten, het kookvocht, de fijngesneden peterselie en de helft van de parmezaan door de pasta. Kruid met peper en zout. Serveer en werk af met de rest van de parmezaan en extra vierge olijfolie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 818.99 kcal
Koolhydraten 95.82 g
waarvan suikers 21.36 g
Vet 32.3 g
waarvan verzadigd 7.63 g
Proteïnen 30.31 g
Vezels 13.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin