Penne 'melanzane alla parmigiana' met pangrattato

25 MIN
2 personen
Penne 'melanzane alla parmigiana' met pangrattato

De smaken van één van onze favoriete Italiaanse gerechten 'melanzane alla parmigiana', maar dan in een origineel pastagerecht. Afgewerkt met krokante pangrattato, een crunchy broodkruimmengeling dat de Italianen gebruiken in plaats van parmezaan. Een heerlijke combinatie!

Ingrediënten

  • 1½ aubergine
  • 200 g penne
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomatenpassata
  • 4 el panko
  • 125 g kerstomaten
  • 10 g basilicum
  • 1 bol mozzarella
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergines in blokjes van 1 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de blokjes aubergine. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af.
  3. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  4. Verhit 1/3de van de olijfolie in een kookpot en voeg de ui, de Italiaanse kruiden en de helft van de knoflook toe. Laat 3 minuten stoven en voeg dan de tomatenpassata toe. Kruid met peper en zout. Breng de saus aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
  5. Maak de pangrattato: verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de rest van de knoflook en de panko toe. Schep goed om en laat de panko kleuren. Kruid met peper en zout en schep uit de pan.
  6. Snij de kerstomaten in kwartjes. Pluk de blaadjes basilicum. Scheur de mozzarella in stukjes.
  7. Haal de aubergineblokjes uit de oven, en roer ze door de tomatensaus. Voeg ook de kerstomaten toe. Roer goed om en laat nog 3 minuten doorwarmen.
  8. Meng de penne met de aubergine-tomatensaus en schep in diepe borden. Werk af met de mozzarella, basilicum, pangrattato en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 903.65 kcal
Koolhydraten 99.18 g
waarvan suikers 16.5 g
Vet 38.5 g
waarvan verzadigd 11.63 g
Proteïnen 33.61 g
Vezels 14.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin