Pavlova met frambozen

250 MIN
6 personen
Pavlova met frambozen

Als we de naam van dit heerlijk fruitige gebak nog maar horen, dan beginnen we al te watertanden. We zijn klassiek geconditioneerd door dit feestelijk traditioneel dessert met meringue. Zijn we dan de hond van pavlov(a)?

Ingrediënten

  • 350 g frambozen
  • 30 g pistachenoten
  • 3 eiwitten
  • 1 kl citroensap
  • 200 ml room
  • 150 g suiker
  • 75 g poedersuiker
  • 2 kl vanillesuiker

BEREIDING

  1. Doe 250 g frambozen samen met 50 g suiker in een steelpan. Warm op tot de suiker volledig is opgelost. Zeef en laat de frambozencoulis afkoelen.
  2. Klop de eiwitten op en voeg de rest van de suiker in 3 delen toe. Klop verder tot het schuim stevig is en in pieken blijft staan.
  3. Zeef de poedersuiker en spatel deze voorzichtig door de eiwitten. Voeg tenslotte het citroensap toe.
  4. Stort het eiwitschuim uit op een met bakpapier bedekte bakplaat. Giet hierop de frambozencoulis en spatel voorzichtig door elkaar.
  5. Zet 3-4 uur in een oven van 100 °C met de deur op een kiertje. De pavlova is klaar wanneer die loskomt van het bakpapier. Laat afkoelen.
  6. Klop de room stijf met de vanillesuiker.
  7. Schep de slagroom in het midden van de pavlova en schik hierop de rest van de frambozen en bestrooi met grof gehakte pistachenoten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 348.33 kcal
Koolhydraten 48.76 g
waarvan suikers 48.36 g
Vet 15.1 g
waarvan verzadigd 7.11 g
Proteïnen 4.03 g
Vezels 4.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin