Patatas bravas met witte kaas, courgette en geroosterde paprikasaus
40 MIN
2 personen
Foodbagchef Sofie: "Mijn knipoog naar de Spaanse patatas bravas. Ik maak van deze tapas een volwaardige maaltijd met extra groentjes en feta. Geniet ervan op een zonovergoten terrasje, que aproveche!"
Ingrediënten
1 rode paprika
400 gr krielaardappelen
½ rode chilipeper
2 tomaten
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 courgette
10 gr bladpeterselie
10 gr bieslook
150 gr witte kaas
125 gr volle yoghurt
1 kl bruschetta rosso
snuifje gerookt paprikapoeder
olie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht en grillstand) en bedek een bakplaat met bakpapier. Leg ook een ovenrooster klaar.
Snijd de paprika in 4-6 stukken en schik met de schil naar boven op het rooster. Schuif het rooster bovenaan in de oven, net onder de grill. Rooster 20-25 min., tot de schil van de paprika zwartgeblakerd is.
Halveer intussen de krielaardappelen en snijd grote exemplaren in 4 (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheut olie, zout en zwarte peper. Halveer de chilipeper overlangs en verwijder de zaadjes. Halveer de tomaat en snijd de ui in parten. Schik de tomaat, ui, chilipeper en knoflook (ongepeld) naast de aardappelen. Rooster 25-30 min. in het midden van de oven.
Snijd de courgette in halve plakjes. Hak de peterselie en bieslook fijn. Verkruimel de witte kaas.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de courgette in 5-6 min. beetgaar op middelhoog vuur. Kruid met een flinke snuif zout en zwarte peper.
Yoghurtsaus: haal de knoflook uit de oven, verwijder de pel en plet met een vork. Meng met de yoghurt, de helft van de verkruimelde witte kaas, de bruschetta rosso, zout en zwarte peper.
Paprikasaus: pel de paprika (zie tip). Mix, met een staafmixer of blender, de geroosterde paprika, tomaat, ui, chilipeper, het gerookt paprikapoeder, een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper, tot een dikke, egale saus.
Schep de paprikasaus op een grote schaal of bord. Schik de aardappelen en courgette erop en druppel de yoghurtsaus erover. Werk af met de rest van de verkruimelde witte kaas en verse kruiden. Que aproveche!
TIP: Dit gaat het makkelijkst als je de paprika in een kom schept en afdekt met vershoudfolie, of in een diepvrieszakje stopt. Laat enkele minuten rusten, daarna kan je het vel er makkelijk afhalen met een mesje.