Patatas Bravas

30 MIN
4 personen
Patatas Bravas

De klassieker op elke tapastafel is deze heerlijke patatas bravas: krokant gebakken aardappeltjes met een pittig paprikasausje erbij. Op en top Spaans!

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode peper
  • 1 el bloem
  • 3 el olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kl chilipoeder
  • zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen net niet gaar in gezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snijd nadien in kleine, gelijke blokjes.
  2. Stoof de ui aan in een eetlepel olijfolie. Voeg er na enkele minuten het laurierblad en het hele pepertje aan toe en laat meebakken. Strooi na 3 minuten langzaam en al roerend de bloem en de chilipoeder over. Schenk er geleidelijk 100 milliliter water bij en laat 10 minuten doorkoken.
  3. Bak de aardappelblokjes samen met het knoflook goudbruin in 2 eetlepels olijfolie. Kruid met zout.
  4. Zeef de hete saus en schenk meteen over de gebakken aardappelblokjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 182.43 kcal
Koolhydraten 16.1 g
waarvan suikers 2.43 g
Vet 11.67 g
waarvan verzadigd 1.73 g
Proteïnen 2.3 g
Vezels 2.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin