Pastinaakstoemp met gepocheerd ei en rucola

30 MIN
2 personen
Pastinaakstoemp met gepocheerd ei en rucola

Bij stoemp denken we spontaan aan een worst of een stukje gebakken vlees voor erbij, maar het kan ook perfect vegetarisch! Zoals deze originele pastinaakstoemp met een gepocheerd eitje, rucola en crunchy walnoten. Verrassend veggie!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 pastinaken
  • 30 g walnoten
  • 2 bio-eieren
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • 1 el azijn
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Schil de pastinaken en snij in gelijke stukken. Kook samen gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en voeg de walnoten toe. Rooster ze kort tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Schep uit de pan en hak ze grof.
  3. Giet de aardappelen en pastinaak af en stamp ze grof. Meng er de boter, melk, een snuf nootmuskaat en peper en zout door. Schep er dan 3/4de van de rucola en 3/4de van de grofgehakte walnoten door.
  4. Breek de eieren in aparte kommetjes. Breng gezouten water aan de kook en schenk er de azijn bij. Pocheer de eieren één voor één 2-3 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit het water en laat even opdrogen op keukenpapier. Kruid bij met peper en zout.
  5. Schep de pastinaakstoemp op borden en leg er een gepocheerd ei bij en werk af met de rest van de walnoten en rucola. Besprenkel met wat extra vierge olijfolie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 650.41 kcal
Koolhydraten 70.1 g
waarvan suikers 3.18 g
Vet 30.8 g
waarvan verzadigd 8.3 g
Proteïnen 16.6 g
Vezels 14.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin