Pastinaakrösti met gerookte makreel en rucola

20 MIN
2 personen
Pastinaakrösti met gerookte makreel en rucola

Een heerlijke lichte gezonde maaltijd met Scandinavische invloeden. Rösti van pastinaak smaken verrassend lekker, zeker in combinatie met het zoute van de gerookte makreel en de peperige rucola met mosterddressing. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 2 bio-eieren
  • 50 g rucola
  • 2 gerookte makreelfilets
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de pastinaken en rasp met een grove rasp. Doe de pastinaak en de gedroogde tijm in een kom en breek er het ei (de eieren) bij. Kruid met peper en meng goed door elkaar.
  2. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en schep per persoon 3 gelijke hoopjes van het röstimengsel in de pan. Duw ze plat met een spatel. Laat 4 minuten bakken per kant. Kruid met zout.
  3. Meng de extra vierge olijfolie met de mosterd en de wittewijnazijn, peper en zout.
  4. Schik de rucola op de borden, druppel er de dressing over. Serveer er de gerookte makreel en pastinaakrösti bovenop.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 634.48 kcal
Koolhydraten 26.51 g
waarvan suikers 0.2 g
Vet 44.85 g
waarvan verzadigd 10.51 g
Proteïnen 28.91 g
Vezels 7.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin