Pastinaak-raapjesstoemp met braadworst

30 MIN
2 personen
Pastinaak-raapjesstoemp met braadworst

Echt lekkere winterse kost met vergeten groenten zoals pastinaak en raapjes, waarvan we een heerlijke stoemp maken. Een gebakken braadworst en een lekkere uiensaus zal er geweldig goed bij passen. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 2 rapen
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 pastinaken
  • 2 uien
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 braadworsten
  • ½ runderbouillonblokje
  • 3 el boter
  • 1 el bloem
  • 1 kl mosterd
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de rapen, aardappelen en pastinaken en snij ze in gelijke stukjes. Breng een grote pot gezouten water aan de kook en kook de groenten gaar in 20-25 minuten. Giet af en doe ze terug in de kookpot. Laat ze enkele minuten droogstomen.
  2. Snij de uien in halve ringen. Smelt 1/3de van de boter in een pan en voeg de uien toe. Bak de uien op een zacht vuur. Hak de peterselie fijn.
  3. Schep de gebakken uien naar de zijkant van de pan. Smelt opnieuw 1/3de van de boter in de pan. Bak de braadworsten, 3-4 minuten per kant. Schep de worsten uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Schep de uien terug naar het midden van de pan en strooi er de bloem over. Schep goed om en voeg dan per persoon 50 milliliter water toe. Verkruimel er de runderbouilon over. Voeg de mosterd toe. Kruid met peper en zout. Schep goed om tot je een dikke uiensaus verkrijgt. Leg de braadworsten terug in de pan en laat kort doorwarmen.
  5. Plet de pastinaken, rapen en aardappelen met een pureestamper en doe er de rest van de boter, een snufje nootmuskaat, de peterselie en zout bij. Meng tot een stoemp.
  6. Serveer de pastinaak-raapjesstoemp met de braadworsten en de uiensaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1049.58 kcal
Koolhydraten 92.15 g
waarvan suikers 15.16 g
Vet 55.12 g
waarvan verzadigd 25.2 g
Proteïnen 39.99 g
Vezels 22.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin