Pastinaak-bloemkoolsoep met kippenballetjes

40 MIN
4 personen
Pastinaak-bloemkoolsoep met kippenballetjes

Op zoek naar een heerlijk herfstig soepje? Maak eens deze verrassende pastinaak-bloemkoolsoep met lekkere kipballetjes. Het hele gezin zal smullen!

Ingrediënten

  • 200 g kippengehakt
  • 3 pastinaken
  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 1½ l kippenbouillon
  • 3 el olijfolie
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes. Schil de pastinaken en snij in blokjes. Maar hou een halve pastinaak opzij. Snij de ui fijn.
  2. Rasp dunne sliertjes van die halve pastinaak en meng ze met 1 el olijfolie en zout. Schik de sliertjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Zet 18 min. in een oven van 180 °C tot ze goudbruin zijn. Schep af en toe om.
  3. Verhit 2 el olijfolie in een kookpot. Fruit de ui glazig en voeg de blokjes pastinaak toe. Laat 3 min. bakken. Doe er de roosjes bloemkool bij en blus met de kippenbouillon. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Rol balletjes van het kippengehakt.
  4. Mix de soep fijn, voeg de gehaktballetjes toe en laat nog 5 min. doorwarmen. Verdeel over de borden. Werk af met de geroosterde pastinaakslierten en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 330.98 kcal
Koolhydraten 24.41 g
waarvan suikers 6.14 g
Vet 16.83 g
waarvan verzadigd 3.78 g
Proteïnen 17.11 g
Vezels 9.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin