Pastasalade met gerookte makreel

20 MIN
2 personen
Pastasalade met gerookte makreel

De combinatie van beetgare pasta en gerookte makreel is een echte winner! Doe daar nog knapperige groentjes bij en een lekker frisse dressing, en je hebt weer een zalige eenvoudige maaltijd op tafel getoverd. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 200 g farfalle
  • 30 g pijnboompitten
  • 250 g kerstomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 10 g bieslook
  • 1 ei
  • 2 gerookte makreelfilets
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af en spoel onder koud water.
  2. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  3. Snij de kerstomaten in kwartjes. Snij de lente-uitjes in ringen. Snij de bieslook fijn.
  4. Scheid het ei (de eieren). Het eiwit heb je niet nodig. Mix de dooier(s) met de mosterd, de wittewijnazijn, peper en zout. Schenk er langzaam de extra vierge olijfolie bij en blijf mixen tot je een mooi sausje hebt.
  5. Meng de pasta met het sausje en schep er ook de kerstomaatjes en de lente-uitjes door. Verdeel over de borden, breek er stukken gerookte makreelfilet bij en werk af met de pijnboompitten en bieslook.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 910.93 kcal
Koolhydraten 73.74 g
waarvan suikers 5.4 g
Vet 51.8 g
waarvan verzadigd 10.16 g
Proteïnen 35.81 g
Vezels 5.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin