Pastasalade met Berloumi, avocado en salsa verde

35 MIN
2 personen
Pastasalade met Berloumi, avocado en salsa verde

Deze pastasalade smaakt lekker fris door de salsa met bruschetta verde en is toch heerlijk warm door de Berloumi-plakjes. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 bussel radijzen
  • ½ rode ui
  • 1 citroen
  • 2 kl bruschetta verde kruiden
  • 200 gr spirelli
  • 200 gr Berloumi (of halloumi)
  • 1 avocado
  • 50 gr rucola
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de spirelli.
  2. Salsa verde: haal het loof van de radijsjes en hak het grof. Snipper de ui fijn. Snijd de citroen doormidden. Mix het radijzenloof samen met de helft van de ui, de bruschetta-verde-kruiden, een flinke scheut citroensap en flinke scheut olijfolie tot een smeuïge saus. Proef en kruid af met zout en zwarte peper.
  3. Kook de spirelli in zo'n 8 min. al dente of in 10 min. gaar. Proef zeker even! Giet de spirelli af, maar houd 2 el kookvocht per persoon opzij (zie tip).
  4. Snijd de Berloumi in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de Berloumi goudbruin in zo'n 3-4 min. aan beide kanten.
  5. Snijd ondertussen de radijsjes in dunne plakjes. Pel de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in blokjes.
  6. Leng de salsa verde aan met het bewaarde kookvocht en meng onder de lauwe spirelli. Meng ook de rest van de ui, radijsjes en avocado eronder. Proef en kruid af met zout en zwarte peper.
  7. Serveer de pasta met de Berloumiplakjes en werk af met de rucola. Smakelijk!
  8. TIP: Het kookvocht van de pasta bevat heel wat zetmeel en is dus ideaal om je salsa verde mee aan te lengen! Wij noemen dat kookvocht daarom ook wel eens 'vloeibaar goud'. Laat ons weten wat je ervan vindt via