Pasta Stroganoff met varkensreepjes

30 MIN
2 personen
Pasta Stroganoff met varkensreepjes

Chef Isa: "Het eerste recept voor Stroganoff vond je al in 1871 in het Russische kookboek 'Een geschenk voor jonge huisvrouwen'. Ik maakte er deze Stroganoff van en zie dit gerecht als mijn persoonlijk geschenk aan alle vleesliefhebbers."

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 250 g witte champignons
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 varkensmignonettes
  • 259 g verse tagliatelle
  • ½ kl gerookt paprikapoeder
  • 100 ml room
  • ½ blokje groentebouillon
  • olijfolie
  • boter
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de champignons in 4, grotere exemplaren in 6. Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook.
  3. Verhit intussen een scheutje olijfolie in een pan op hoog vuur. Kruid het vlees met zout en zwarte peper. Bak zo'n 2-3 min. aan beide zijdes, dan is die mooi rosé. Optioneel: voeg op het einde een klontje boter toe en laat bruisen voor extra smaak. Haal uit de pan.
  4. Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de pan van het vlees en bak de champignons, paprika, sjalot en knoflook 5-7 min. op middelhoog vuur, tot de groenten zacht zijn. Kruid met zout en zwarte peper.
  5. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  6. Bestrooi de groenten met het gerookt paprikapoeder. Blus met de room (zie tip), verkruimel de bouillon erbij en laat 3 min. pruttelen op zacht vuur.
  7. Snijd het vlees in reepjes. Giet de pasta af, maar bewaar een kopje van het kookvocht. Schep de pasta en het vlees onder de saus. Voeg eventueel een scheut kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  8. Serveer de pasta meteen. Smakelijk!
  9. TIP: Eten er geen kinderen mee? Dan kan je de groenten blussen met een scheutje wodka volgens het aloude Russische recept.