Pasta scampi in romige currysaus

20 MIN
4 personen
Pasta scampi in romige currysaus

Scampi's en curry zijn een heerlijke combinatie, zeker in dit snel en eenvoudig pasta'tje! Wil je eens variëren? Voeg een appel in fijn gesneden blokjes toe.

Ingrediënten

  • 20 scampi's, gepeld
  • 500 g linguine
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • 100 ml room
  • 1 kl currypoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 10-12 minuten.
  2. Stoof de scampi kort aan in wat olijfolie. Schep uit de pan en voeg de courgetteblokjes en currypoeder toe. Laat 5 minuten stoven.
  3. Voeg dan de passata toe, kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Roer er vlak voor het serveren de gebakken scampi's, de room en peterselie onder.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 674.19 kcal
Koolhydraten 93.77 g
waarvan suikers 10.17 g
Vet 14.28 g
waarvan verzadigd 5.88 g
Proteïnen 38.44 g
Vezels 7.24 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin