Pasta primavera met ricotta en kruiden

20 MIN
2 personen
Pasta primavera met ricotta en kruiden

Een heerlijke pasta primavera bomvol vitamientjes. De ricotta in combinatie met de zeste van citroen en de kruiden zorgt voor een verrassend fris sausje.

Ingrediënten

  • 50 g peultjes
  • 200 g groene asperges
  • 10 g bieslook
  • 10 g dragon
  • 1 citroen
  • 200 g farfalle
  • 100 g ricotta
  • 40 g parmezaan
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de houterige uiteinden van de groene asperges en snij de asperges in 3. Hak de kruiden fijn. Was en rasp de schil van de citroen.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de farfalle toe. Voeg na 7 minuten de asperges toe en nog eens 3 minuten later de peultjes. Proef na 2 minuten of de pasta beetgaar is en giet af. Hou een kopje van het kookvocht bij.
  3. Meng de ricotta door de pasta en voeg wat van het kookvocht toe, voor een mooie, gladde saus. Voeg de kruiden en de zeste van de citroen toe en kruid royaal met peper en zout. Proef en voeg eventueel nog wat sap van de citroen toe. Serveer met de geraspte parmezaan erover gestrooid.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 579.63 kcal
Koolhydraten 77.76 g
waarvan suikers 7.89 g
Vet 15.44 g
waarvan verzadigd 8.3 g
Proteïnen 28.48 g
Vezels 6.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin