Pasta primavera met ricotta en kruiden

20 MIN
2 personen
Pasta primavera met ricotta en kruiden

Vandaag is groen met deze heerlijke pasta primavera bomvol vitamines. De ricotta in combinatie met de zeste van citroen zorgt voor een verrassend fris sausje.

Ingrediënten

  • 200 g farfalle
  • 50 g peultjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 10 g bieslook
  • 10 g dragon
  • 1 citroen
  • 40 g parmezaan
  • 1 blik erwten
  • 100 g ricotta
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 8-10 minuten.
  2. Snij de peultjes overlangs in 2. Hak de kruiden fijn. Rasp de schil van de citroen. Laat de erwtjes uitlekken.
  3. Voeg de laatste 2 minuten de erwtjes en peultjes toe aan de kookpot van de pasta en laat kort meekoken. Giet de pasta af, maar hou wat van het kookvocht bij.
  4. Meng de ricotta door de pasta en voeg wat van het kookvocht toe, voor een mooie, gladde saus. Voeg de kruiden en de zeste van de citroen toe en kruid royaal met peper en zout. Proef en voeg eventueel nog wat sap van de citroen toe. Serveer met de parmezaan erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 638.53 kcal
Koolhydraten 88.09 g
waarvan suikers 6.69 g
Vet 15.6 g
waarvan verzadigd 8.3 g
Proteïnen 31.42 g
Vezels 8.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin