Pasta pomodoro met scampi en pesto

15 MIN
2 personen
Pasta pomodoro met scampi en pesto

Foodbagchef Claire: "Een snelle pasta toch voldoende smaak geven? Een lepeltje pesto kan wonderen doen. Die hoef je niet zelf te maken, je kan ook verse uit de winkel gebruikn. Zo zet je binnen de 15 min. een smaakbom op tafel. Beloofd."

Ingrediënten

  • 200 gr fettuccine
  • 14 scampi's
  • 400 gr kerstomaten
  • 50 gr verse groene pesto
  • olijfolie
  • chilivlokken, naar smaak
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op hoog vuur. Dep de scampi droog met keukenpapier, kruid met zout en zwarte peper en bak kort (30 sec. per kant). Haal uit de pan.
  3. Verhit opnieuw een flinke scheut olijfolie in dezelfde pan en bak de tomaatjes met een scheutje kookvocht van de pasta. Kruid met zout, zwarte peper en chilivlokken (optioneel). Zet een deksel op de pan en laat zo'n 7 min. sudderen, tot de tomaatjes poffen (zie tip).
  4. Meng de pesto door de saus en voeg de scampi toe. Giet de pasta af en en schep ook onder de saus.
  5. Schep de pasta in een diep bord. Smakelijk!
  6. TIP: Hef af en toe het deksel eens op en duw de tomaatjes wat plat met je vork of spatel. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe.