Less is more. Met dit gerecht houden we het lekker simpel met champignons, pasta en verse kant-en-klare pesto. En een lekker stukje steak!
Ingrediënten
500 gr witte champignons
200 gr spaghetti
300 gr gemarineerde steak
100 gr verse groene pesto
50 gr geraspte kaas
boter
olijfolie
1 el Provençaalse kruiden
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
Snijd de champignons in plakjes. Smelt een klontje boter in een diepe stoof pot en laat goed heet worden. Schep de champignons in de pot. Bak op hoog vuur zonder deksel gedurende 2 min. tot de champignons beginnen te 'piepen'. Kruid met flink wat zwarte peper. Verlaag het vuur en laat nog eens 2 min. bakken zonder deksel.
Kook de pasta in zo'n 8 min. al dente. Bewaar 100 ml van het kookvocht.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan op hoog vuur. Dep de steak (zie tip) droog met keukenpapier en kruid met zout en zwarte peper. Bak zo'n 2-3 min. aan beide zijdes, dan is die mooi rosé. Voeg op het einde een klontje boter toe en laat bruisen voor extra smaak. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat het dan een minuutje langer in de pan liggen.
Schep de pesto en het kookvocht onder de pasta. Serveer de pasta pesto met de steak en gebakken champignons. Werk af met de geraspte kaas. Smakelijk!
TIP: Je kan de steak ook in reepjes snijden en daarna kort bakken. Schep daarna mee onder de pasta.